To:
From:
Относно:
Бележки:
 
Captcha
Въведи кода от картинката
 

В Панаира се откри изложение на предприятия за хора с увреждания



Над 3 млн. лева отделя държавата тази година за хората с увреждания и техните производствени предприятия и инициативи. Това стана ясно на откриването на 2-ия Европейски форум за социално преприемачество в Пловдив. Той се финансира от Европейската комисия и Главна дирекция «Преприятия и промишленост».

В палата 6 на МПП са щандовете на фирмите-изложителки от България, Румъния, Италия, Гърция, Малта, Сърбия и др. Европейски страни.

Българските кооперации на хората с увреждания дадоха положителна оценка на работата си с държавните институции, заяви в Пловдив заместник министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. В първият й работен ден на тази длъжност в служебния кабинет тя откри форума и разгледа всички изложбени щандове.

Социалното преприемачестно е изключително важно да се развива в България, подчерта Шалапатова. По думите й по тази форма на включване страната ни е бенефициент по различни програми на ЕС.

Бюджет 2013 година отделя 1 600 000 лв. за социалните преприятия на хора с увреждания и техните кооперации, заяви при откриването Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания.

Заместник министър Шалапатова потвърди, че ще се работи и максимално ефективно за формата на подпомагане на социално слабите граждани. В рамките на очертаните мерки се предвиждат над 49 000 души да получат социални помощи.

Радио Пловдив