To:
From:
Относно:
Бележки:
 
Captcha
Въведи кода от картинката
 

Представят новата стихосбирка на Живка Балтаджиева във вторникИздателска къща „Жанет-45” продължава артмаратона от премиери на нови книги. На 19 януари ще бъде представен сборникът на Живка Балтаджиева „Никога други стихове”. Дамата, написала в рима своите поетични мисли, ще рецитира сама творбите си, за да почувстват почитателите истинската й поезия.

Тя е създадена в Испания, където Живка живее вече 15 г. За творчеството на г-жа Балтаджиева, за лириката й, за изкуството да се създават стихове в условия на криза, ще говори литературният критик и университетски преподавател доц. д-р Владимир Янев.  Творчеството на Живка Балтаджиева критиката определя като нетипично за българската поетична традиция, поезия повече на разума, отколкото на сетивността.


Наблюдателите подчертават и особения стил на стихотворенията й, изградени от много къси фрази, които казват всичко директно и попадат точно в целта.

Началото на срещата с авторката е 18 ч. в Балабановата къща.  След официалната част  приятелите и гостите на поетесата ще останат на чаша бяло и червено вино в хайета на Балабановата къща на първия етаж, за да си говорят за български книги и да получат автограф.

News4000.bg