"Обичайните заподозрени" завладяха "Сцена на кръстопът"

"Обичайните заподозрени" завладяха "Сцена на кръстопът"

9/13/2012 2:09:10 PM
Музиката завладя "Сцена на кръстопът" в третата вечер от XVI издание на театралния фестивал в Пловдив. На 12 септември пловдивчани пяха и танцуваха заедно със Стефан Вълдобрев и неговите приятели - едни от най-добрите български музиканти, които превърнаха вечерта в незабравимо преживяване.
"Може би се чудите какво общо има този концерт с театралния фестивал и въобще с театъра? Трябва да ви кажа, че всички песни са създадени или за конкретни представления, или докато съм репетирал или просто докато съм бил в театъра", сподели Стефан Вълдобрев.
Естествен, откровен и много чаровен, какъвто го познаваме от многобройните му изяви в театъра и на музикалната сцена, той не спря да пее и да излъчва положителна енергия към публиката. Помагаха му Иван Лечев, Мирослав Иванов, Веселин Веселинов - Еко, и Стоян Янкулов - Стунджи. Подкрепиха ги и тромпетистът Михаил Йосифов, тромбонистът Вили Стоянов и "пловдивското чудо" (както го нарече самият Вълдобрев) Венелин Георгиев - саксофон.
Много свежо и истински от сцената едно след друго се лееха любимите на феновете Вълдобреви парчета "Рай", "Към", "Едно", "Бряг с цвят най-зелен", "Пропаганда" и още, и още... Хубавата музика в прекрасна симбиоза със смислени текстове, невероятният синхрон между музикантите и брилянтните китарни сола на Миро Иванов и Иван Лечев създадоха невероятна атмосфера в залата. Хората съвсем непринудено запяха и затактуваха в ритъма на чудесните мелодии и някак неусетно се роди онова невероятно усещане на сливане между публика и изпълнители, което често наричаме "магията на музиката".
Към приятната смесица от поп и рок парчета "Обичайните заподозрени" прибавиха и музиката на Вълдобрев за филмите на Стефан Командарев "Пансион за кучета" и "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".
Музикантите излизаха няколко пъти на бис, а Стефан Вълдобрев откровено си призна, че не му се тръгва оттук, и изпълни сам, акомпанирайки си на китара, още няколко песни, сред които и прословутото парче за белите маратонки и изтърканите джинси.
Естествено, цялата публика също запя, а после дълго аплодира създателите на този музикален празник - Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". И си пожела още срещи с хубавата им музика.

(c) Aspekti.info
 Източник: http://www.aspekti.info