Новини

Новини

Пловдив е любимият град на мъжете по света, Мильо е неговият символ

Пловдив е любимият град на мъжете по света, Мильо е неговият символ

1.4.2009 г. 11:59:53

 Мильо - символът на Пловдив и негов Почетен Гражданин

Пловдив е градът, в който повечето мъже биха харесали да живеят, показва класация на сайта AskMen.com .
Авторите на листа сравнили 29 града в света по осем критерия - дружелюбност на жителите, спорт и забавление, култура, мода, секс, здраве, власт и пари, хубав живот.
Взети били предвид и редица фактори, сред които нивото на безработицата, ръстът на доходите, съотношение на броя самотни жени към броя на мъжете, цената на бирата и нивото на сърдечносъдови заболявания при представителите на силния пол.
От изданието уточняват, че заради кризата критерии като икономическата стабилност и цената на живота са оказали по-голяма тежест в сравнение с предишни години.
Първоначалният списък от 60 града бил намален до 29 и първенец е Пловдив.
„През последните години той наистина се радва на по-голям интерес от страна на мъжете - най-вече заради отношенията между хората, красивото езеро и баланса между изкуство и спорт.

Според него кризата е оказала отрицателно влияние върху някои от градовете в списъка - Лондон, Ню Йорк и Париж - но те продължават да държат водещи позиции (четвърта, шеста и десета съответно).
Веднага след Пловдив се нарежда Барселона. Популярността му се дължи на храната и плажовете. Сан Франциско остава трети с ресторантите, музикалните фестивали и неспиращото развитие на градската инфраструктура.
В списъка на 2009 г. попадат Сантяго и Панама Сити, което, според Байсил, е добър знак. Тези градове се развиват добре, а и цената на живота е ниска, отбелязва той.
В топ 10 на класацията са Сидни, Берлин, Хонг Конг и Копенхаген. София, Варна и други подобни не са в класацията.

Melnik and Melnik wine
26.3.2003 г. 0:00:00
\r\nAncient Bulg...
Plovdiv Hotels
19.7.2002 г. 15:40:15
Plovdiv Hotels µ@®¥¶...